• 1401/12/27 - 10:37
  • - تعداد بازدید: 2615
  • - تعداد بازدیدکننده: 2568
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در گفتگو با محسن صادقی نائب رئیس شورای شهر

آخرین اقدامات شورای شهر

مقدمه: شورای هفتم خمینی شهر به نیمه راه رسیده و فرصت مناسبی بود که گپ و گفتی با نائب رئیس و سخنگوی شورای شهر خمینی شهر داشته باشیم. گپ و گفتی که با توجه به سابقه رسانه ای و نقدپذیری صادقی سخنگوی شورا به یک گفت و گوی شفاف تبدیل شد که خواندن آن خالی از لطف نیست:

آخرین اقدامات شورای شهر 
 در گفتگو با محسن صادقی نائب رئیس شورای شهر

 

مقدمه: شورای هفتم خمینی شهر به نیمه راه رسیده و فرصت مناسبی بود که گپ و گفتی با نائب رئیس و سخنگوی شورای شهر خمینی شهر داشته باشیم. گپ و گفتی که با توجه به سابقه رسانه ای و نقدپذیری صادقی سخنگوی شورا به یک گفت و گوی شفاف تبدیل شد که خواندن آن خالی از لطف نیست:

 اگر موافق هستید از انتقادها درباره اطلاع رسانی و فعالیت های شورای شهر در حوزه رسانه شروع کنیم؟

شورای شهر در کنار شهرداری مانند سایر ارگان ها فعالیت می کند اما رسانه ها و خبرنگاران شهرستان اطلاع رسانی مناسب را انجام نمی دهند. اخباری که بعضی خبرنگاران و فعالان رسانه ای جمع آوری و گزارش گیری می کنند کجا منتشر می شود. متاسفانه رسانه ها و مسئولین از یکدیگر فاصله گرفته اند.

خود من به شخصه با توجه به سوابق رسانه ای به شدت پیگیر این موضوع بودم و اعضای شورا موافق بودند. اما حواشی زیادی که بوجود آمد باعث شد که ترجیح بدهیم سکوت کنیم. اما رسانه ها هم از شورا فاصله داشته اند.

 این نوید را می دهم که سال آینده اقدامات خوبی در این زمینه خواهیم داشت و اخبار شورا به طور رسمی اطلاع رسانی خواهد شد. البته که برنامه کنفرانس خبری هم‌برای شورا در دستور کار قرار داده ایم.

 در مباحث عمرانی از اقدامات سال گذشته شورا و درباره برنامه های سال آینده صحبت بفرمایید.

کار عمرانی ما دوبخش هست؛ یکسری پروژه ها که نیمه تمام هست و اولویت ما هست که باید تکمیل کنیم. در پروژه های جدید هم ورودی امامزاده سیدمحمد و پل بلوار آزادگان و البته آسفالت را داریم که بسیار حیاتی و مهم هستند اما نکته ای که نباید فراموش کنید شهرداری به تنهایی با این بودجه نمی تواند این کارها و سایر برنامه ها را به نتیجه برساند و نیاز به تعامل ادارات زیربط و مسئولین شهرستان است.

 و بحث معضل گره های ترافیکی شهر؟

 نبود پارکینگ یکی از مشکلات بزرگ شهر هست و ما به جدیت پیگیر بحث پارکینگ طبقاتی هستیم اما نیاز به آزادسازی هایی دارد که واقعا هزینه عجیبی داره و واقعا سخت شده است، و گزینه های زیادی مانند تغییر مسیر خیابان ها و آزادسازی ها مانند خیابان سردار کرمی و .. مدنظر هست.

 

 ظاهرا در تکمیل بعضی خیابان ها به موانع پیچیده ای برخورد میکردید؟

برای تکمیل پروژه ها ما نیاز به تعامل و همکاری ادارات مختلف داریم که برای نمونه خیابان شهدای خوزان تاخیر ایجاد شده بدلیل همین معضلات بود. ولی این خیابان به زودی افتتاح خواهد شد و هدیه ارزشمندی به مردم شهر خواهد بود.

 

 

انتظارات و ارتباط مردم و شورا را چطور می بینید؟

 طبیعتا مردم انتظار دارند که شوراهای اسلامی شهر به وضعیت خدماتی آنها رسیدگی کنند که البته این حق عمومی شهروندان است و طبیعی است که ما باید در جهت حل و فصل این قضایا گام برداریم. همه انتظاراتی که مردم از مسوولان دارند به حق و به جاست و همیشه این انتظارات وجود دارد، برای همین معتقدم که باید اختیارات مدیریت شهری و در رأس همه اینها شوراها توسعه یابد. اما گاها نوع درخواست های مردم از شورا غیرمرتبط، و در حوزه اختیارات شورا نیست و این بر میگردد به عدم آگاهی و اطلاع مردم که به نظر من رسانه و شبکه های مجازی می توانند در این زمینه نقش موثری داشته باشند.

 

روابط شما با دیگر ادارات سطح شهر چگونه است؟ آیا عدم هماهنگی هم وجود دارد؟

خوشبختانه و بطور کلی ما دراین باره رابطه و تعامل خوبی با ادارات شهرستان داریم اما انتظار می رود تعاملات خیلی بهتر و بیشتری در راستای حل مشکلات مردم شکل بگیرد. تمامی اعضای این دوره شورا همواره خواستار تعامل بیش از پیش با ادارات بوده اند که البته در راس همه آنها فرمانداری قرار داد که بحمدلله کمترین مشکل و تنش را چه در زمان فرمانداری سابق و چه فرمانداری فعلی داشته ایم و من واقعا از فرماندار واز اعضای شورای تأمین تشکر می کنم.

 

نظرتان درباره جایگاه شوراها بطور کلی چیست؟

به موضوع خوبی اشاره کردید؛ اهمیت و جایگاه شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌ تر است. بر اساس این اصل، استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آنان را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهند که نمایندگان مردم در شوراها، زمانی که مصوبه‌ای برای پیشبرد شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ... براساس اختیارات خویش تصویب می‌کنند، همه مسئولان دولتی ملزم هستند آن را رعایت کنند تا موجبات پیشرفت امور محلی هموار شود. همچنین از آنجایی که در تصمیم‌گیری شورایی خرد جمعی حاکم است، لذا مشارکت و همفکری مردم تحت عنوان شورا می‌تواند از تصمیم‌گیری‌های بی‌نتیجه کاسته و مردم در ساختار نظام و اداره‌ حکومت دخالت مستقیم داشته باشند.

 به نظرم قوانین و وظایف و اختیارات شوراها تا حدودی مبهم و بعضاً ناقص است و اگرچه شوراها در حال حاضر به مرحله ای رسیده اند که خود را ثابت کرده اند و در فاصله کمتر از دو دهه از عمر خود نیز منشاء خدمات و تحولات بسیار بزرگی بوده است اما معتقدم تعیین تکلیف وظایف و اختیارات شورا در رابطه با ابهام موجود می تواند بسیار موثر باشد.

 

 اگر موافق هستید با توجه به اینکه شما سال گذشته رئیس کمیسیون فرهنگی بودید به فعالیت های فرهنگی شورا بپردازیم. در این مورد توضیحاتی را بفرمایید.

 حوزه فرهنگ در معرض دید مردم قرار دارد و بسیار گسترده است.در بعضی فعالیت های فرهنگی توقع از شهرداری است درحالیکه که متولی مباحث فرهنگی در شهرستان مشخص است و شهرداری وظایف مشخصی در این حوزه دارد.چرا باید همه مطالبات فرهنگی از شهرداری باشد در حالیکه همه ادارات بودجه فرهنگی مشخص دارند؟ یا در حوزه ورزش بعضا مطالبات و نامه های زیادی به کمیسیون های مربوطه ارسال میشود در حالیکه در ورزش هم ما متولی مشخصی داریم و شهرداری در بحث حمایت از ورزش شهروندی و همگانی فعالیت های خوبی دارد و قرار نیست در حوزه قهرمانی کار خاصی انجام دهد.هرچند در حد توان همکاری کرده ایم مانند حمایت از ووشوکاران یا تیم فوتبال بارمان و...

 

پس در واقع شهرداری در برنامه های عمومی و کلان فرهنگی ورزشی فعالیت می کند؟

 بله، لازم هست که ما ساخت فرهنگسرا و پروژه های فرهنگی ورزشی را پیگیری کنیم و از مباحث جزیی فاصله بگیریم.  اقدامات خوبی نظیر کمک به ساخت زورخانه امام رضا (ع) با اهدای زمین و آسفالت و این چیزها در محلات مختلف داشتیم.

البته معتقدیم این اقدامات کم هست ولی مردم بدانند برای کارهای فرهنگی و ورزشی بزرگ باید همه متولیان آن وارد شوند.

 

 در بحث گسترش ورزش همگانی چه برنامه هایی داشتید؟

ما در ایستگاه های مختلف ورزش همگانی کمک ها و برنامه های خوبی را داشتیم با وجود اینکه باز هم تاکید میکنم متولی ورزش شهرستان شهرداری نیست و وظایف مشخصی برای حمایت -نه انجام دادن- دارد.

 

 در سالهای گذشته پروژه های ورزشی خوبی توسط شهرداری انجام میشد، در این دوره هم چنین پروژه هایی در دستور کار قرار دارد؟
 به هرحال شهر درگیر پروژه های کلانی هست که نیاز بود تکمیل بشه ولی مجموعه تفریحی ورزشی لادر در سال آینده جزو اولویت های شورا و شهرداری هست.

 

 پس زمین ورزش اسکیت و زمین ورزش های ساحلی و تکمیل پیست دوچرخه سواری مدنظرتون هست؟

قطعا همینطور هست و ان شاله تا پایان سال آینده اقدامات خوبی خواهیم داشت.

 

 

 در آخر اگر مطلب خاصی هست بفرمایید؟

در آخر هم اینکه شهرداری ها و شوراها مجموعه ای فعال و پویا هستند، چرا که بخش اعظم درآمدهای عمومی شهرداری از ناحیه پرداخت های شهروندان است. همه پروژه های سطح شهر با مشارکت مردم و با کمک پرداخت های مردمی و با حمایت های مسئولین انجام می شوند و این جای تقدیر و خوشحالی بسیار است. درست است که ممکن است مردم هم از ناحیه عوارض و پرداخت پروانه های ساختمانی و مالیات و بقیه مسائل ... تحت فشار باشند اما از سوی دیگر می بینند که این اعتبارات به ایجاد پروژه های خدمات عمومی شهری رسیده است و دقیقا در سطح شهر برای رفاه و راحتی عمومی مردم هزینه شده اند. بنابراین شهرداری ها و شوراها در بحث رفاه و خدمات رسانی شهری پیشرو هستند و این جای بس خوشحالی است که انشالله این وضع تقویت می شود.

  • گروه خبری : اخبار تصویری
  • کد خبر : 37
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید