rel_photo
  • 1402/09/28 - 10:05
  • - تعداد بازدید: 708
  • - تعداد بازدیدکننده: 701
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست تقدیر از مروّجان فرهنگ کتابخوانی برگزار شد

نشست تقدیر از مروّجان فرهنگ کتابخوانی در اتاق جلسات شهرداری مرکزی برگزار شد. به گزارش خبرنگار فرصت در این برنامه که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی توسط سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری برگزار شد تعدادی از فعالان این عرصه شامل مسؤولان دورهمی های کتابخوانی و مجریان دیگر طرح های گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی حضورداشتند و از همه آنها تقدیر به عمل آمد. به جز حاج حیدری شهردار، موسوی معاون فرهنگی اجتماعی شهردار، حاج هاشمی رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر، مردانی نایب رییس شورای اسلامی شهر، شیروی عضو شورای اسلامی شهر که به عنوان میزبان در این برنامه حضور داشتند، شاه نظری مدیرکل اداره کتابخانه های شهرستان، رادمنش رییس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان، درویشی رییس اداره کتابخانه های شهرستان و محمدی عضو انجمن کتابخانه های شهرستان نیز دعوت سازمان فرهنگی شهرداری را پذیرفته و با حضور در این نشست فرهنگی ضمن شنیدن سخنان مهمانان برای دست اندازها و بن بست های در مسیر این فعالان فرهنگی، راهکارهایی ارائه دادند. 
 
 مقرّ کتاب
نرجس قانع پور مسوول و مجری طرح "مقرّ کتاب" در خمینی شهر در این جلسه گفت: فعالیت خودمان را از سال 1393 شروع کردیم. مرکزیت این مجموعه فرهنگی که در کل کشور نمایندگی دارد در شهرستان قم است. کتاب هایی که در مقرّ کتاب تایید می شود به دست نمایندگی شهرستان ها می رسد و در اختیار مردم قرار می گیرد. قانع پور ادامه داد: ابتدا میزهای امانت و فروش کتاب را در مصلای نماز جمعه برپا کردیم و به تدریج مساجد و پایگاه های بسیج نیز اضافه شد و در سال های بعد با مذاکره با اداره آموزش و پرورش مدارس را نیز به دایره خود وارد کردیم.
وی با اشاره به فعالیت های مقرّ کتاب در هفته کتاب گفت: امسال موفق شدیم در حدود 60 مدرسه نمایشگاه برگزار کنیم که از جانب دانش آموزان با استقبال خوبی مواجه شد به گونه ای که برخی مدیران درخواست کتاب مجدد داشتند و برخی نیز کتاب ها را برای کتابخانه مدارس خریداری کردند.
این فعال حوزه کتاب گفت: از سال 1397 حسینیه مسجد ملامحسن در اختیار ما قرار گرفته و روزهای شنبه و دوشنبه و پنجشنبه پاسخگوی مراجعان هستیم.
 
 دورهمی کتابخوانی نامیرا
در ادامه مریم عابدی مسوول دورهمی کتابخوانی "نامیرا" درباره فعالیتشان گفت: کارمان را با 4 نفر شروع کردیم و الان جلسات کتابخوانی ما هر هفته با بیش از 40 نفر برگزار می شود. وی افزود: کتاب انتخاب شده را در خانه می خوانیم و در دورهمی نامیرا راجع به آن بحث و تبادل نظر می کنیم. عابدی ضمن اشاره به این نکته که چند سال است جلساتشان در فرهنگسرای بعثت برگزار می شود گفت: نیاز به فضایی بزرگتر داریم. وی همچنین چند کتابفروشی بزرگ و مجهز را از جمله نیازهای شهر عنوان کرد. 
 
دورهمی کتابخوانی آرتیمان
حسین سرخیان به عنوان مسوول دورهمی کتابخوانی "آرتیمان" با 6 سال سابقه نیز از کمبود جا سخن گفت. سرخیان که جلسات دورهمی خود را در خانه های تاریخی برگزار می کند از مشکل کمبود فضا به خصوص در فصل سرد سال شکایت داشت. وی افزود: کار خود را با دو نفر شروع کردیم و اکنون که فعالیتمان را به غیر از کتابخوانی به مباحث روانشناسی،‌فلسفه، فن بیان و... گسترش داده ایم هر هفته دورهمی مان را با 100 الی 120 نفر برگزار می کنیم که از نوجوان 10ساله تا میانسال 60 ساله در جمعمان حضور دارند.
 
 کافه کتاب
مجتبی مردان مرد مجری طرح منحصر به فرد "کافه کتاب" نیز در این نشست گفت:‌ سال 1400 کارم را شروع کردم. دوست داشتم کتاب هایم را که در خانه خاک می خوردند با دیگران به اشتراک بگذارم. کتاب هایم را به طبیعت لادر بردم تا آنها که برای تفریح از خانه بیرون می آیند چند صفحه کتاب هم بخوانند. پس از آن کتاب هایم را به ناژوان و صفه هم می برم. با توجه به اینکه مجوزم را از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گرفته ام از دستگاه های دولتی انتظار حمایت دارم چراکه کاری که انجام می دهم عام المنفعه است و هیچگونه سود شخصی برایم ندارد.
 
 خانه کتاب
 هادی اعلایی مجری طرح فرهنگی "خانه کتاب" شهر اصغرآباد نیز از جمله مهمانان این نشست فرهنگی بود. وی که کار خود را با دو سه نفر از نوجوانان شهر آغاز کرده می گوید:‌ اول سعی کردیم علت دوری نوجوانان از کتاب را بررسی کنیم و سپس در پی حل آن برآمدیم. کتابخانه شخصی ام را گذاشتم وسط با وجودی که کتاب هایم از هر چه دارم برایم عزیزتر است. با همکاری دوستان و با هزینه شخصی عناوین دیگری هم به آن اضافه کردیم. حالا کتاب را در کانال معرفی می کنیم و هر کس طالب خوانش آن کتاب است به مدیر کانال پیام می فرستد و کتاب با یک بسته بندی شکیل به صورت کاملا رایگان در خانه تحویلش می شود. وقتی کتاب را خواند دوباره به مدیر پیام می دهد و ما کتاب را از در خانه اش تحویل می گیریم. 
اعلایی که خود آموزگار است می گوید: در ماه اول 100 جلد کتاب تحویل مردم دادیم آماری که بسیار برایمان غیرمنتظره و البته خوشحال کننده بود. دوستانی که کتاب ها را تحویل داده و تحویل می گیرند از اعضای فعال در مجموعه فرهنگی مان هستند که ما تنها می توانیم هزینه بنزین موتورشان را آن هم با هزینه شخصی بدهیم که البته آن عزیزان هم هیچ تمایلی به دریافت این مبلغ ندارند و در واقع ما با اصرار این کار را انجام می دهیم.
 
 پاتوق کتاب یار مهربان
"پاتوق کتاب یارمهربان" را شاید بتوان یکی از قدیمی ترین دورهمی های کتابخوانی شهر معرفی کرد. سعید خسروی یکی از مسوولان این طرح که در نشست ما حضور داشت گفت:‌ از سال 1392 کتابخوانی جمعی را شروع کردیم. اعضای گروه کتابخوانی ما که هر دوهفته یکبار در خانه زهتاب دور هم جمع می شویم فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعتی هستند که البته عضو آزاد نیز می پذیریم. 
در این نشست مصطفی ستاری نویسنده کتاب "شیوه های افکارسنجی در روابط عمومی" نیز در این برنامه حضور داشت و مورد تقدیر قرار گرفت. 

نشست تقدیر از مروّجان فرهنگ کتابخوانی در خمینی شهر نشست تقدیر از مروّجان فرهنگ کتابخوانی در خمینی شهر
{author_name}
تصویر نویسنده :

مدیر سیستم
عکاس

مدیر سیستم

گزارش تصویری