• 1401/11/27 - 12:48
  • - تعداد بازدید: 2077
  • - تعداد بازدیدکننده: 2053
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
روایت رئیس کمیسیون فرهنگی شورا از فضای فرهنگی شهر

نیاز به انسجام داریم

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا با اشاره به اینکه بانوان و خانم‌ها فعالیت‌های گسترده و ویژه‌ای در مساجد، کانون‌های فرهنگی و برخی حسینیه و خیریه‌های شهر دارند، گفت: انسجام و هم‌بستگی لازم بین مراکز مختلف جهت ارائه خدمات منسجم به بانوان و زنان وجود ندارد، لازمه شهر ما انجمن بزرگ و منسجم برای یکپارچه شدن حوزه زنان است.

روایت رئیس کمیسیون فرهنگی شورا از فضای فرهنگی شهر
نیاز به انسجام داریم

لزوم انسجام در برنامه

 

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا با اشاره به اینکه بانوان و خانم‌ها فعالیت‌های گسترده و ویژه‌ای در مساجد، کانون‌های فرهنگی و برخی حسینیه و خیریه‌های شهر دارند، گفت: انسجام و هم‌بستگی لازم بین مراکز مختلف جهت ارائه خدمات منسجم به بانوان و زنان وجود ندارد، لازمه شهر ما انجمن بزرگ و منسجم برای یکپارچه شدن حوزه زنان است.

 خانم حاج هاشمی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه مهم‌ترین دغدغه شما به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی چیست، گفت: حوزه شهروندی مهمترین دغدغه من است، و موضوعات متفاوتی همچون محیط ‌زیست، ترافیک، آداب شهروندی، تفکیک زباله و موضوعات دیگر را شامل می‌شود.

وی در ادامه گفت: تعریف فرهنگ و امور فرهنگی وابسته به آن بسیار گسترده و متفاوت است و قبل از تولد تا پس از مرگ را در برمی‌گیرد. به‌خصوص در شهری با پیشینه فرهنگی چند هزارساله با خرده‌ فرهنگ‌های زیاد و مردمی فرهیخته که بیش از بیست نهاد فرهنگی در شهر مشغول به فعالیت هستند. مسئله مهم نداشتن یک هسته مرکزی فرهنگی است تا به‌درستی امور فرهنگی را بین سازمان‌های مربوطه ارجاع دهند تا هر ارگان امور تخصصی خود را به انجام برساند.

 

لزوم افزایش اطلاعات شهروندان

مساله دوم اطلاع نداشتن مردم از حقوق شهروندی و مهم‌تر از آن نداشتن اطلاعات کامل و درست از قوانین موجود است. اگر شهروندان به قوانین شرعی و عرفی مشرف باشند انتظارات به‌جا خواهد بود و حتی خیلی از تخلفات صورت نمی‌پذیرد. در کمیته شهروندی برنامه‌های مؤثر و هدفمند در این زمینه و برای ارتقاء وضع کنونی و کم کردن نواقص و آسیب‌های اجتماعی در حال اجراست.

 

لزوم افزایش زیرساختهای عمرانی فرهنگی

 به نظر من نیاز مبرم به مهندسی فرهنگی برای داشتن نگاهی جامع و علمی در امور فرهنگی نیاز است که این امر در کمیسیون فرهنگی شورای شهر در حال بررسی است. امور عمرانی - فرهنگی یکی دیگر از کمبودهای چشمگیر در شهرستان ماست که اندک امکاناتی که در اختیار شهرداری و شورای شهر است در اختیار گروههای مختلف قرار داده می‌شود ولی به صورت تخصصی نمی‌توان یک مکان را به گروهی اختصاص داد.

کمبودهای ورزش صبحگاهی یکی دیگر از مسائل و مشکلات است و حتی‌المقدور سعی شده توازنی بین همه مناطق شهر داشته باشیم ولی به موفقیت کامل نرسیده‌ایم؛ نمادها و المان‌های شهری که برای شناساندن شهر می‌تواند کارساز باشد طی جلسات متعدد با حضور متخصصین و هنرمندان بررسی و به فراخوان گذاشته ‌شده‌اند.

 

لزوم برپایی جشنواره های استانی و کشوری

 درصورتی‌که مکان عمومی فرهنگی در شهر کاربری اصولی داشته باشند با برگزاری جشنواره‌های استانی و حتی کشوری می‌توانیم پای دیگران را به شهرمان بازکنیم تا از پتانسیل‌های فراوان خمینی‌شهر مطلع گردند. توسعه باغ بانوان در حال اتمام است که امیدوارم هر چه زودتر بتوانیم آن را در اختیار بانوان و دختران عزیز قرار بدهیم و برنامه‌ریزی و جانمایی برای باغ بانوان دیگر در حال بررسی و اقدام می‌باشد.

 

عملکرد یکساله کمیسیون فرهنگی

وی درخصوص گزارش عملکرد یک‌ساله کمیسیون فرهنگی شورای شهر خمینی‌شهر گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه تعداد 18 جلسه رسمی و تعداد زیادی جلسات غیررسمی برگزار شد که در این جلسات 38 لایحه مساعدت مالی به افراد، مؤسسات و مراکز فرهنگی و مذهبی به تصویب رسید.

خانم حاج هاشمی ادامه داد: در این باره می‌توان به مراکزی متعددی همچون فرهنگ‌سرای آدریان، بعثت، کتابخانه های مختلف، خیریه‌ها، موزه، هیئت‌های ورزشی، موکب‌های پذیرایی، حوزه‌های علمیه، انجمن‌های مردمی، مرکز انتقال خون، انجمن حمایت از زندانیان، انجمن اهدای عضو، بهزیستی و موارد دیگر اشاره کرد.

 وی در خصوص توسعه مراکز گردشگری فرهنگی گفت: برخی از خانه تاریخی برای انجام امور فرهنگی و هنری به‌صورت مشترک در اختیار انجمن مختلف شهر قرار داده‌شده است.

 عضو شورای شهرخبر داد: پیگیری نصب پلاک پستی مناطق چهارگانه خمینی‌شهر با هزینه ای بالغ‌ بر ده میلیارد تومان در حال پیگیری و مراحل عقد قرارداد می‌باشد.

 کمیسیون فرهنگی شورای شهر با ارتباط و تعامل خوبی که با سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری دارد، همفکری و حمایت خوبی در جهت برگزاری برنامه‌های متنوع به مناسبت‌های ملی و مذهبی، جشن‌های محلی، استفاده از اماکن و تجهیزات شهرداری، سالن، حمل‌ونقل، یادواره شهدا، پیاده‌روی اربعین، تهیه و نصب بنرهای مناسبتی و تبلیغات محیطی، پذیرایی و اهدای گل مراسمات و مناسبت‌های مختلف داشته و دارد.

 وی با اشاره به اینکه جلسات فنی و تخصصی برای بودجه‌های فرهنگی سال آینده برگزار شده و این پروژه ها در حال بررسی است، ادامه داد: در کمیسیون فرهنگی مقرر شد مجموعه فرهنگی فرهنگ‌سرای نیل فروش زاده برای استفاده و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای نوجوانان، بانوان و جوانان محل در اختیار شهرداری قرار گیرد و این امر در حال اجراست، امیدواریم این‌گونه فعالیت‌ها در سطح شهر گسترش پیدا کند.

 خانم حاج هاشمی با اشاره به اینکه چندین عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر در کمیته شهروندی در کنار سایر اعضا به بررسی آسیب و چالش‌های اجتماعی می‌پردازند، گفت: تلاش می‌کنیم این آسیب‌ها کمتر شود و در جهت ارتقا فرهنگ شهروندی موفقیت‌هایی کسب کنیم.

 وی با اشاره به اینکه برنامه پیشنهادی زیادی برای ایام دهه فجر، اعیاد رجبیه و شعبانیه و عید نوروز پیش‌بینی‌شده که امیدواریم با مشورت و راهنمایی شورای فرهنگ عمومی بتوانیم آن‌ها را اجرا کنیم، گفت: در کمیته شهروندی موضوعات و طرح‌های متعددی برای فرهنگ شهروندی و بازیافت زباله و پسماند شهری در مدارس محلات محروم تشکیل و در حال اجراست، امیدواریم در این بخش با کمک و همکاری نهاد دیگر شهرستان این حرکت در سطح شهر گسترده و با قوت ادامه پیدا کند.

 

لزوم تفکیک جهت عدم تداخل وظایف

رئیس کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه فرهنگ مقوله ای فوق‌العاده گسترده است، گفت: لازم است هر سازمان و نهادی در راستای اهداف خود حرکت کند؛ امور فرهنگی شهرداری ویژگی‌های خاص دارد، سایر نهادهای فرهنگی شهرستان ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، عملاً تقویت این بخش نیاز به تعامل، هماهنگی و همکاری همه ارگان‌های دولتی دارد، تا بتواند دست در دست هم برای ارتقای فرهنگ در شهر قدم برداشت، ولی چه خوب است هر نهاد و ارگانی در حیطه حوزه خود فعالیت می‌کرد تا در کنار هم با تعامل و همکاری نتیجه مطلوب گرفته شود.

 وی افزود: مشکلات زیادی در حوزه فرهنگ وجود دارد، همه از مشکلات فرهنگی آگاهیم، این مشکلات را همه می‌دانیم ولی به علت محدودیت مالی و امکاناتی وجود دارد باید تلاش کنیم تا این مشکلات رفع گردد. در سطح شهر مکانی‌هایی برای انجمن های مختلف در نظر گرفته‌شده است. محدودیتهای فرهنگی زیادی در شهر وجود دارد، اعضای شورای شهر و مردم همه از آن آگاه‌اند، مشکلاتی همچون کمبود بودجه وجود دارد، سرمایه در بخش فرهنگی صرف هزینه و مخارج نیست بلکه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری در امور فرهنگی است و با محدودیت مالی مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد.

 

دغدغه های بانوان

خانم حاج هاشمی در خصوص دغدغه امور بانوان گفت: در حوزه بانوان، نهادهای دولتی و ارگان‌های که به‌نوعی مسئولیت داشته و دارند در این حوزه کم‌کاری کرده‌اند. در این بخش دغدغه‌های بسیار زیادی داریم، مهم‌ترین اولویت و اقدام پیگیری برای تکمیل توسعه باغ بانوان و افزایش تعداد باغ بانوان شهر بود، با توجه به محدودیت‌هایی که برای ورزش بانوان وجود دارد ضرورت دارد تعداد مراکز باغ بانوان شهر افزایش پیدا کند. مهم‌ترین نیاز بانوان شهر برنامه جامع فرهنگی است تا بتواند در امور زندگی کمک آن‌ها باشد؛ اعم از کلاس های آموزشی، نشاط اجتماعی، ورزش، توجه به مشاغل خانگی و تولیدات زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست در غالب بازارچه دائمی مشاغل خانگی می‌باشد .

  • گروه خبری : اخبار تصویری
  • کد خبر : 24
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید